• Egu.lt
  • SMC
  • Fizinio aktyvumo, sporto specialistų ir instruktorių mokymų nuotolinė mokymų dalis

Fizinio aktyvumo, sporto specialistų ir instruktorių mokymų nuotolinė mokymų dalis

Mokymai, kurie įeina į rinkinį:


Priskirti

Nuotoliniai mokymai yra tik dalis programos.

Mokymo programa siekiama perteikti šių dalykų žinias:

  • Edukologija ir psichologija – žinias apie edukologijos pagrindus, bendrąją psichologija, didaktiką, ugdymo filosofiją, kūno kultūros edukologiją, kūno kultūros ir sporto psichologiją, kūno kultūros didaktiką, psichologinę adaptaciją fiziniams krūviams, streso valdymo technikas, asmens fizinę saviugdą, neformalalųjį ugdymą, jo sampratą ir metodus.
  • Sveikatos edukologija – analizuojama visuomenės sveikata, rekreacinis fizinis aktyvumas, fizinio aktyvumo normos, skatinimas ir kliūtys, mityba ir kūno masės valdymas, asmens mankštinimosi motyvacija ir elgesio keitimas, judamieji gebėjimai, priklausomybės ir jų prevencija.
  • Anatomija – žinias apie žmogaus kūno dalis, kaulus ir jų jungtis, raumenis, jų sandara, klasifikaciją, ir veiklą, vidaus organus, kvėpavimo, širdies ir kraujagyslių sistemų veiklą, endokrininės ir energetinių sistemų veiklą, nervų sistemą.
  • Judesių fiziologija – supažindinama su organizmo adaptacija fiziniams krūviams, fizinio pajėgumo ir fizinės būklės komponentais, anaerobiniais ir aerobiniais pajėgumais, judamųjų gebėjimų lavinimo fiziologiniais pagrindais, tempimo fiziologija, kūno kompozicija, pratybų intensyvumo stebėsena, apšilimo ir atvėsimo fiziologija, fiziologiniais kūno komponentų derinimais.
  • Judesių biomechanika – apie žmogaus judesių analizės metodus, žmogaus judėjimo kinematika, specifinių judesių technikos biomechanika.
  • Sporto medicina – žinias apie kineziterapiją, asmens funkcinės būklės bei medicinos kontrolę, pirmosios medicininės pagalbos teikimą.
  • Informacinės technologijos sportinėje veikloje - mokoma ieškoti aktualios, su kūno kultūra ir savarankišku mankštinimusi susijusios informacijos, ją rasti ir pritaikyti, analizuoti savo, kolegų ir klientų veiklą, naudojant informacines technologijas, taikyti programines įrangas ir naudoti duomenų bazes sporto veikloje.
  • Kūno kultūros etika – mokoma etiškai, laikantis profesinės etikos bendrauti su kitais asmenimis, gebėti dirbti individualiai ir komandoje, atsakingai planuoti, organizuoti, vertinti savo darbą, todėl bus išmokta etikos pagrindų, ugdytojo gebėjimų ir profesinės kompetencijos, ugdytojo bendravimo meno.
  • Kūno kultūros politika ir vadyba - supažindinti su Lietuvos ir tarptautine kūno kultūros politika, kūno kultūros teisinio reglamentavimo pagrindais, Lietuvos ir tarptautinių kūno kultūros ir sporto organizacijų institucine sistema, sveikatos politika ir vadyba, kūno kultūros projektų vadyba.
  • Kūno kultūros sociologija – supažindinama su kūno kultūros socialinėmis funkcijomis, tyrimų metodais kūno kultūros sociologijoje, funkcionalistiniais požiūriais į kūno kultūrą, savanoryste kūno kultūroje, kūno kultūros vertybiniais aspektais ir olimpizmu.
  • Profesinė kalbos kultūra – supažindinama su vartotinais ir nevartotinais terminais kūno kultūros ir sporto veikloje, dažniausiai vartojamais kūno kultūros ir sporto terminais užsienio kalba.
  • Neįgaliųjų kūno kultūra – klausytojai susipažins su neįgaliųjų taikomosios fizinės veiklos koncepcija, kūno kultūros specifika dirbant su neįgaliaisiais, sveikatos saugos klausimais, kurie susiję su neįgaliųjų kūno kultūra, neįgaliųjų elgesio valdymo ir bendravimo pagrindais.
  • Pasirinktos kūno kultūros veiklos didaktika – mokoma saugaus fizinio krūvio skyrimo, saugios kūno kultūros aplinkos kūrimo, saugių ir nesaugių pratimų, tinkamo fizinio krūvio skyrimo, kūno pažinimo ir pratimų atlikimo technikos, individualaus ir grupinio instruktavimo.
  • Optimali mityba šiuolaikiniame sporte - šiuolaikinė mityba yra susijusi su sveikatos problemomis, optimalaus maitinimosi ypatumais, fizine būkle, pateiks metodiką kaip atstatyti organizmą po intensyvaus pasiruošimo varžyboms ir kaip teisingai parinkti maitinamuosius komponentus pagal skirtingus fizinius krūvius. Paaiškins, kokie yra valgiaraščio sudarymo principai. 
  • Psichologiniai veiksniai, lemiantys pasiekimus sporte ir sporto versle - emocinė inteligencija, bendravimas, pasitikėjimas savimi, ryžtas, sveikas protas, noras, malonumas ir aistra, asmeninio efektyvumo išsaugojimas – tai yra svarbiausi veiksniai sporte ir sporto versle.
  • Ugdomasis vadovavimas sportininkams. Koučingas treneriams ir sporto srities darbuotojams - pokyčių procesas, padedantis atskleisti vidinį kliento potencialą, padidinti efektyvumą bei pasiekti naujų kokybiškų rezultatų asmeninėje ir profesinėje veikloje.
  • Dopingas sporte: teisinis reglamentavimas ir praktiniai teisės taikymo niuansai - kalbama apie šių dienų naujausias realijas, biologiškai aktyvių medžiagų ir dopingo santykį, dopingo draudimus, atsakomybių doktriną,  atsargumo priemones ir kitus sportininko karjerai svarbius veiksnius. 

Komentarai
0
Peržiūros
0

Sportininkų mokymų centras, VšĮ

sportininku mokymu centras, vsi
2011 metų lapkričio 23 dieną įsteigta viešoji įstaiga „Sportininkų mokymų centras“ sėkmingai vykdo savo organizacijos įstatuose numatytą veiklą – teikti paslaugas, susijusias su sportininkų ir treneri