Pagrindinės ajurvedinės mitybos taisyklės

  • 1.
    Prezentacija
    0:01:11
  • 2.
    Įžanga
    0:01:59
  • 3.
    Paskaitos temos: kada, kiek, ką ir kaip valgyti?
    0:00:10
  • 4.
    Sveikos mitybos aktualijos
    0:05:15
  • 5.
    Kada valgyti
    0:00:10
  • 6.
    Subjektyvios ir objektyvios priežastys
    0:02:36
  • 7.
    Pusryčių, pietų ir vakarienės valgymo laikai
    0:02:59
  • 8.
    Kiek valgyti?
    0:00:10
  • 9.
    Lengvo alkio pojūtis keliantis nuo stalo
    0:01:51
  • 10.
    Skysčio vartojimas prieš valgį, valgant ir po jo
    0:01:20
  • 11.
    Ką valgyti
    0:00:10
  • 12.
    Maisto pagaminimo laikas
    0:00:33
  • 13.
    Skoniai maiste
    0:01:08
  • 14.
    Kasdien vartotini maisto produktai
    0:08:02
  • 15.
    Druska
    0:00:41
  • 16.
    Taisyklingas vaisių valgymas
    0:01:55
  • 17.
    Maistas pusryčiams
    0:01:46
  • 18.
    Maistas pietums
    0:00:38
  • 19.
    Maistas vakarienei
    0:04:19
  • 20.
    Rekomendacijos norintiems vėlai valgyti
    0:01:50
  • 21.
    Vanduo
    0:00:35
  • 22.
    Mėsa
    0:02:44
  • 23.
    Žuvis
    0:00:51
  • 24.
    Pavasario / vasaros / rudens maistas
    0:02:52
  • 25.
    Priklausomybės
    0:03:03
  • 26.
    Kaip valgyti?
    0:06:04
  • 27.
    Rekomendacijos pavalgius
    0:01:51
  • 28.
    Šildymo ir virimo taisyklės
    0:01:18
  • 29.
    Kokia ugnis palankiausia maisto ruošimui
    0:01:17
  • 30.
    Maisto tinkamumo nusistatymas pagal kvapą
    0:00:10
  • 31.
    Indvidualiai tinkamo valgyti maisto kvapas
    0:00:52
  • 32.
    Indvidualiai netinkamo valgyti maisto kvapas
    0:01:33
  • 33.
    Mokymo santrauka
    0:04:00

Priskirti mokymą

Suvalgytas maistas niekur nedingsta – mes esame jo kūnas. Logiška - jeigu valgome vadovaudamiesi vien principais "skanu, greita, visi taip valgo" - rezultatai ne visada mus džiugina. Mus kankina antsvoris, odos problemos, nuotaikos svyravimai, pašlijusi sveikata – visa tai priklauso nuo prastų mitybos įpročių.

Seniausia žinoma holistinė medicina – Ajurveda – mums sako: jeigu žmogus gerai jaučiasi, bet nėra laimingas - jis nėra sveikas. Sveiko maisto maisto valgymas mums teikia laimės pojutį.

Ajurvedinėje mityboje neskaičiuojame kalorijų ir riebalų. Čia remiamasi keturiais klausimais: ką valgome? Kada valgome? Kaip valgome? Kiek valgome?

Šio mokymo metu gydytoja ir sveikos mitybos konsultantė Asta Keturkienė įvardins pagrindines ajurvedinės mitybos taisykles, kurios yra išties paprastos ir laisvai įgyvendinamos kiekvienam iš mūsų

 

Kam skirtas Mokymas:

  • visiems, kas nori pakeisti savo mitybos įpročius;
  • visiems, kas nori susipažinti su ajurvedos mitybos principais;

 

Dalyviai, peržiūrėję šį mokymą: 

  • sužinos, kaip ilgiau išlikti sveikais, o susirgus – kaip greičiau pasveikti;
  • pergalvos savo maitinimosi įpročius;
  • supras, kad viskas, ką mes suvalgome niekur nedingsta; 
  • ugdys savo intelektą ir drausmins pagrindinį valgymo norų diktatorių – liežuvį;

 

Esminiai klausimai, į kuriuos atsakoma:

  • ką valgyti vakarienei?
  • ką valgyti pietums?
  • kaip suprasti, kad aš jau sotus / soti?
  • kaip nepersivalgyti?
  • ką valgyti, jeigu esu "sausas žmogaus tipas"?
  • ką valgyti, kad nesikauptų skysčiai?
  • kelintą valandą pagal ajurvedą valgyti pusryčius, pietus, vakarienę?

Vertinimų komentarai

Jūratė

Aurelija

Saulė
Absoliučiai paprastos ir logiškos maitinimosi taisyklės. Bandysiu laikytis ir stebėti kaip keičiasi mano savijauta. Ačiū lektorei! :)

1 val 06 min + klausimai lektoriui

(5.00/3 balsai)

KOMENTARAI
3
PERŽIŪROS
111

Asta Keturkienė

asta keturkiene

LEKTORĖ

Gydytoja, ajurvedos specialistė, Ajurvedos akademijos dėstytoja, ajurvedinių masažų ir konsultacijų studijos "Satvika" įkūrėja.