• Sveika gyvensena (3 mokymas) •

Sveika gyvensena: mityba

  • 1.
    Anonsas
    0:01:31
  • 2.
    Įžanga
    0:00:26
  • 3.
    Paros ritmas
    0:01:02
  • 4.
    Maistas
    0:00:16
  • 5.
    Kriterijai
    0:02:01
  • 6.
    Kaip renkamės maistą
    0:03:06
  • 7.
    Virškinimas
    0:04:55
  • 8.
    Maisto medžiagos
    0:01:54
  • 9.
    Maisto piramidė
    0:00:53
  • 10.
    “Tikrosios” piramidės
    0:01:50
  • 11.
    Pamatai
    0:02:49
  • 12.
    Maistas - priešas?
    0:02:06
  • 13.
    Technologijos
    0:00:36
  • 14.
    Stereotipai
    0:09:00
  • 15.
    Mityba paprastai
    0:02:03
  • 16.
    Produktai
    0:16:33
  • 17.
    Glikemijos Indeksas (GI)
    0:03:21
  • 18.
    Priklausomybės anatomija
    0:04:35
  • 19.
    Produktų maišymas
    0:04:33
  • 20.
    Produktai
    0:01:16
  • 21.
    5800 metų senumo užrašas
    0:00:15
  • 22.
    Svarbu
    0:02:27
  • 23.
    Natūralus - gyvas - skanus
    0:00:15
  • 24.
    Pabaigai
    0:02:43

Priskirti mokymą

Turbūt tenka girdėti, kad žmonės kuo toliau, tuo jaunesni ima sirgti ligomis, kurios anksčiau užklupdavo vyresnio amžiaus asmenys. Dėl to pagrindinis kaltininkas yra maistas, t. y. neteisinga mityba. Sutinkate, kad ir Jūsų mityba nėra labai gera, bet nežinote, kurie Jūsų vartojami maisto produktai yra geri, o kurių reikia atsisakyti bei kaip reikėtų derinti maistą ir kuriuo metu jį valgyti?


Šiame mokyme „Sveika gyvensena: mityba“ sužinosite, kaip veikia maistas žmogaus organizme skirtingu paros metu ir kokie yra kriterijai jį renkantis. Sveikos gyvensenos mokytojas Saulius Urbonas papasakos, kodėl maistas yra svarbiausia sudėtinė sveikos gyvensenos dalis bei kokios maistinės medžiagos žmogaus organizmui yra reikalingos.


Aktualumas

Mokymas skirtas visiems asmenims, kuriems yra svarbi jų sveikata, kurie nori išmokti ja teisingai rūpintis ir kuo ilgiau gyventi sveikai ir produktyviai.


Tikslai

  • Atskleisti, koks turėtų būti kiekvieno žmogaus valgymo ritmas;
  • Išnagrinėti kriterijus, į kuriuos reikėtų atsižvelgti renkantis maistą;
  • Supažindinti su svarbiausiai virškinimo komponentais;
  • Apžvelgti maisto piramidės sudėtį;
  • Akcentuoti, kada susiformuoja žmogaus mitybos įpročiai;
  • Išnagrinėti gerus ir blogus maisto produktus.
     


Nagrinėjami klausimai

  • Kokia žmogaus sveikatos dalis priklauso nuo jo mitybos?
  • Kokiais kriterijais reikėtų vadovautis renkantis maistą?
  • Kokios yra gero maisto savybės?
  • Kokios maisto medžiagos reikalingos žmogaus organizmui?
  • Kokios yra neigiamos technologiškai apdoroto maisto savybės?
  • Kokie yra klaidingi maisto valgymo stereotipai?
  • Kokie pagrindiniai sveikos mitybos principai?
  • Kas yra glikemijos indeksas?
  • Kuriuos maisto produktus galima maišyti tarpusavyje, o kurių ne?
  • Kodėl mitybos principai kiekvienam žmogui turi būti individualūs?
  • Kuo reikia pasikliauti renkantis maistą – instinktais ar protu?
  • Kada žmogaus valia, kalbant apie maistą, yra stipriausia priimti teisingus sprendimus?

Vertinimų komentarai

Lina G.
Pamiršau, kad buvau pasižadėjusi pasidalinti mintimis. Tai va, pasakysiu, kad geras seminaras, vadovaujuosi Sauliaus patarimais ir mano sveikata bei savijauta pagerėjo. Pradėjau ir savarankiškai daugiau tuo domėtis ir kitiems labai siūlau.

Virginija A.
Pažiūrėjau ir viskas, pradedu sveikai valgyt, pasirodo nėra jau taip sudėtinga.

Asta J.
Geras video, negaila tu keliu desimciu litu del tokios naudinos informacijos.

Nijolė
dziaugiuosi paziurejusi seminara! ruosiuosi paziureti ir kitus Urbono seminarus

1 val 10 min + klausimai lektoriui

(4.75/4 balsai)

KOMENTARAI
4
PERŽIŪROS
298

Saulius Urbonas

saulius urbonas

SVEIKOS GYVENSENOS MOKYTOJAS

Nuo 1995 metų nuosekliai gilinuosi į visus sveikos gyvensenos aspektus ir juos praktiškai pritaikiau gyvenime.

Mokymai
4

SuSaulium

susaulium
Statistika sako, kad daugiausiai 10% žmonių gyvena sveikai. Tyrimai rodo, kad 90% žmonių mano, kad jie yra tarp tų 10%.